Земја на потекло - историјат Јапонскиот чин или јапонскиот шпаниел се добил со врстување на пекинезерите. Постојат три теории за потеклото на овие кучиња. Едната теорија е дека тие биле донесени во Јапонија за време на Корејската мисија во 732…

Прочитај повеќе

Почитувани посетители , Купимиленик.мк Ви го предлага своето најново легло на кученца од расата Француски Булдог , една од најатрактивните салонски миленици и една од најпобаруваните раси во изминатите 5 години на Светскиот Кинолошки пазар. (more…)

Прочитај повеќе

Земја на потекло - историјат Бостонските териери се појавиле во Америка со вкрстување на будлог и бултериер. Порано биле познати и како американскиот бултериер. Подоцна, тие го добиле името бостонски териер за да се разликуваат од веќе псотоечкиот бултериер. Името…

Прочитај повеќе

Земја на потекло - историјат Болоњското кутре потекнува од Болоња, Италија од XII век. Оваа кутре е потомок на Bichon видот на кучиња, па затоа понекогаш е наречено Болоњско Bichon. Има заедничко потекло со Bichon Frisé и малтечкото куче. Најпрво…

Прочитај повеќе

Земја на потекло - историјат Оваа раса потекнува од медитеранското Barbet куче кое е со дебело и виткано крзно. Ваквото куче било вкрстено со куче со мал раст и бело крзно и се добила сортата Bichon Frisé. На почетокот нивното…

Прочитај повеќе