Општ изглед Крзно: Влакното е долго и тврдо. Бојата може да биде црвена, сива, црна, сосема бела, но најчестата е сива боја. Големина Минимална висината на гребенот кај мажјаците е 79 см, минимална висина на женките е 71 см. Пожелно…

Прочитај повеќе

Крзно Влакното на крзното е кратко и меко. Бојата на крзното може да биде песочна до црвеникаво-кафена и попрскана. Не е пожелна еднолична црна или бела боја. Големина Висината на гребенот кај мажјаците е 66 - 72 см, додека кај…

Прочитај повеќе

Општ изглед Крзно: Англиски кртови имаат многу мазно, прилепено и кратко влакно. Најчести бои се црна, бела, црвена, сина, боја на канела, црвено - жолта и шарена варијанта. Големина Висината на мажјаците е 71-76 см, висина на женките 68-71 см.…

Прочитај повеќе

Крзно Авганистанските хртови имаат долго и свиленкасто крзно. Само на муцката влакното е кратко. Сите бои се дозволени, најмногу се црвеникава боја и песок боја, со црнa маскa. Карактер Авганистанскиот хрт е независна, горда и благородна раса, мирен е во…

Прочитај повеќе