Под име Хог Донг, кое е кутре на познатиот тибетски мастиф, може да се пофали со титулата најскапото куче на светот. Всушност, познатиот Хог Донг го продале за 1.000.000 долари. Тибетскиот мастиф се големи кучиња кои се однесуваат заштитнички према…

Прочитај повеќе

Кога семејството кое веќе има куче, добива дете, обично тоа не додава никакви потешкотии, ако кучето е доволно социјализирано и ако живее со нив како член на семејството. Меѓутоа треба да се внимава во првите 2 до 3 години детето…

Прочитај повеќе