Град Скопје ќе набавува пушки за ловење на кучиња Почитувани љубители на животните и активни и пасивни критикувачи на условите во градскиот стационар – Вардариште, имаме доволно важна информација за сите, велат од Здружението за заштита на животни „Кане Корзо“.…

Прочитај повеќе

Почитувани љубители на Македонската Кинологија , почитувани посетители и пријатели на Купимиленик.мк , чест и задоволство ние да Ве информираме за најновото Кинолошко случување кај нас а тоа беше долгонајавуваното 3-то Светско Првенство на нашата гордост - ШАРПЛАНИНЕЦОТ !!! Дојде…

Прочитај повеќе

Го нарекуваат и “ малиот кловн во наметка на филозоф “. Овој прекрасен мал придружник е исклучително добродушен. Тој е особено приврзан кон својот господар, кон деца, па дури понекогаш знае да биде и по малку посесивен. Тој треба да…

Прочитај повеќе

Македонија има ШАРПЛАНИНЕЦ СВЕТСКИ ШАМПИОН !!! Почитувани пријатели, Со огромна чест и задоволство ние да Ве информираме за најновата вест која денеска доага од Германија поточно Градот Лајпциг каде што се оддржува Светска изложба за сите видови раси на кучиња,…

Прочитај повеќе

Што се случува во Кинолошкиот Сојуз на Македонија ?! Почитувани , Во пресрет на оддржувањето на Светското првенство за расата Шарпланинец , по кој знае кој пат турболенции го тресат Кинолошкиот Сојуз на Македонија ! Имено како што дознаваме од…

Прочитај повеќе