Скопје домакин на Зимските интернационални изложби ФОРЦА 2017 ! Почитувани , Кинолошкиот СОјуз на Македонија најавува Зимски интернационални изложби под името ФОРЦА 2017 , во месец декември Кинолошката треска повторно ќе ја тресе Македонија односно Скопје . 9-10 декември се…

Прочитај повеќе

3-то Светско Првенство за расата ШАРПЛАНИНЕЦ во Скопје !!! Почитувани љубители на Кинологијата во Македонија , дозволете да Ве информираме дека Кинолошкиот Сојуз на Македонија го најавува вистинското кинолошко случување а тоа е Светското првенство за нашата гордост расата Шарпланинец…

Прочитај повеќе

Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија го најавува Кинолошкиот викенд кој традиционално се оддржува секоја година во месец Октомври. Оваа година манифестациите ќе се оддржат во прекрасниот Хотел Белви на 21-22 Октомври со почеток во 10 часот. Судиската листа е составена…

Прочитај повеќе

Почитувани , Нашиот портал Ве известувамe дека денеска официјално заврши и кинолошкиот викенд кој се оддржуваше во прекрасниот Прилеп . По долгите најави за оваа киникошка манифестација конечно дојде и викендот за нејзиното оддржуваже, изложбите во Прилеп секогаш важат за…

Прочитај повеќе

Почитувани посетители на Купимиленик.мк , Со особена чест ви преставуваме кратко инфо за Светското првенство за расата ШАРПЛАНИНЕЦ, Македонската гордост,првенството се оддржа изминатиов викенд во Скопје во прекрасниот двор на Хотелот Белви , место каде што и во последниве години…

Прочитај повеќе