Kазни од 150 до 500 евра може да заработат граѓаните за напуштање домашно милениче, велат во Агенцијата за храна и ветеринарство. Според новиот Закон за заштитата и благосостојбата на животните, сите одгледувачници и продавници за домашни миленици мора да се…

Прочитај повеќе