Почитувани љубители на Македонската Кинологија , почитувани посетители и пријатели на Купимиленик.мк , чест и задоволство ние да Ве информираме за најновото Кинолошко случување кај нас а тоа беше долгонајавуваното 3-то Светско Првенство на нашата гордост - ШАРПЛАНИНЕЦОТ !!! Дојде…

Прочитај повеќе

Го нарекуваат и “ малиот кловн во наметка на филозоф “. Овој прекрасен мал придружник е исклучително добродушен. Тој е особено приврзан кон својот господар, кон деца, па дури понекогаш знае да биде и по малку посесивен. Тој треба да…

Прочитај повеќе

Скопје домакин на Зимските интернационални изложби ФОРЦА 2017 ! Почитувани , Кинолошкиот СОјуз на Македонија најавува Зимски интернационални изложби под името ФОРЦА 2017 , во месец декември Кинолошката треска повторно ќе ја тресе Македонија односно Скопје . 9-10 декември се…

Прочитај повеќе

Англиски Кокер Шпаниел !!! Почитувани , Чест ние да Ви го преставиме најновото легло зад кое можеме да бидеме посебно горди од причина што е едно од најдобрите легла на расата Кокер Шпаниел на Балканов ако не и пошироко !!!…

Прочитај повеќе

Македонија има ШАРПЛАНИНЕЦ СВЕТСКИ ШАМПИОН !!! Почитувани пријатели, Со огромна чест и задоволство ние да Ве информираме за најновата вест која денеска доага од Германија поточно Градот Лајпциг каде што се оддржува Светска изложба за сите видови раси на кучиња,…

Прочитај повеќе