Денес во утринските часови угина едниот од двата морски лава, кои се дојдени од Зоо- Загреб во скопската зоолошка градина. -Не знаеме дали причините за угинувањето на морскиот лав се последица на ниските темпрати и временските услови. Морскиот лав е…

Прочитај повеќе