Топлотен удар е причината за загинувањето на 4 кучиња на изложбата во Лесковац - Србија Денешните измерени 35 степени под сенка е причина за смрта на 4 кучииња од осетливите раси на големото натпреварување на Кинолошкиот викенд во Лесковц -…

Прочитај повеќе

Навикнување на кучето на своето име, водење на поводник и сл Не треба да се мисли дека е лесно да се пријде на непознато куче и да му се стави огрлица околу вратот, маска на муцката или да му се…

Прочитај повеќе

Куче против стрес Не е случајност тоа што домашните миленици можат да го подобрат нашето физичко и ментално здравје. Тие не можат да бидат замена за лекови или терапија, но она во што се сложуваат сите експерти е дека милениците…

Прочитај повеќе

Што се треба да знаете доколку се одлучите да набавите кученце Доколку сте одлучиле да набавите кученце во својот дом, треба да донесете одлука какво ќе биде тоа. Најпрво треба да се одлучите дали тоа ќе биде куче со педигре…

Прочитај повеќе

МАКС - Сопственост на Ива и Баже Аврамовски - Скопје Ова е Макс , кученце од расата БИГЛ кој е набавен преку нас односно преку Купимиленик.мк , Макс е во сопственост на фамилија Аврамовски од Скопје и е совршен преставник…

Прочитај повеќе