Почитувани посетители ,  нашиот тим за набавка Ви го преставува своето легло на кученца од една од најпознатите салонски раси Џек Расел Териер , фамилијарен пријател кој е препознатлив по својот хиперактивен карактер , лојален на фамилијата во која живее…

Прочитај повеќе

Земја на потекло - историјат Бретањнскиот басет е ловџиско куче кое лови по мирис. Оваа раса потекнува од Бретања, Франција, а била добиена од големиот бретањски басет (Grand Fauve de Bretagne). Се мислево дека оваа раса е на работ на…

Прочитај повеќе

Земја на потекло - историјат Бразилската дога е размножена во Бразил, а се добила со вкрстување на мастиф, булдог, Bloodhound и Rafeiro во XV век. Бразилската дога е работна сила која најпрво била одгледувана за да го води и чува…

Прочитај повеќе

Општ изглед Крзно – Подкрзното е густо и волнесто; надворешното крзно е рамно, цврсто, долго, и остро. Задолжителни бои се црна, плава, темнозеленикава, црвеникаво-кафеава, сите нијанси на сива со бели ознаки на носот, градите, нозете, и стапалата или вратот. Белите…

Прочитај повеќе