Новости

Френчи Клуб – Некој упорно го одобрува Криминалот во Македонската Кинологија !!!

10177414_241792622679899_2196063490264949761_n

Френчи Клуб – Некој упорно го одобрува Криминалот во Македонската Кинологија и ја турка длабоко надоле како во најлошите Европски земји кој се членки на Светската Кинолошка Организација.

Почитувани ,

Како еден од најстарите одгледувачи на расата Француски Булдог и најуспешниот одгледувач за расата во Македонија би сакал јавно преку Купимиленик.мк да Ви се обратам и да Ве повикам за подршка. Расата Француски Булдог ја чувам повеќе од 7 години и зад моите успеси говорат низа успеси на изложбите кај нас и надвор како и успеси и надвор на нашата граница, донесовме примероци на расата од Европски крвни познати линии скапи кучиња со цел да ја унапредиме расата кај нас , бевме и сме отворени за сите кој имале потреба за совет за расата и затоа се надевам ќе потврдат сите кој го читаат ова обраќање. Во Скопје во Градскиот парк организираве дружба со сите кој чуваат ФРЕНЧ БУЛДОГ и решивме да се оргаизираме во едно клубче како љубители на оваа раса, споделуваме фотки , се советуваме , идеме на изложби , си помагаме и сме вистиснки пријатлеи и броиме повеќе од 60 сопственици на расата.
На некој тоа му смета, до вчера беше со нас и се советуваше како се чува расата за да сега се декларира како одгледувач и на подол начин регистрира клуб во Кинолошки Сојуз на Македонија кој денеска е официјално примен.
Тој клуб почитивани е фиктивен , направен е само поради кревање рака на собранијата и одобрување на криминалите кој постојано го следат КСМ , напревен е за да се вадат родовници преку него и да се прават малверзации фалсификати како и финански малверзации како и направен е за договорањето на изложби кој ке ги организира а однапред ке бидат познати победниците , со еден збор…… направен е клубот за местенки…..

Ова ме погоди лично како еден од најзаслужните кај нас за расата, ме погодува и непочитувањето на КСМ и структурата во него кон мене како одгледувач и како некој кој се бори за подобра Кинологија кај нас…..новиот клуб е регистриран под името ФРЕНЧИ КЛУБ КУМАНОВО и е оформен од еден одгледувач од Куманово и со фиктивни потписи од негови блиски роднини пријатели и членови на фамилија.
Вечерва лично јас СТЕФАН КИРКОВ , ќе ги информирам сите сопственици на расата и ке побарам нивна подршка за која не се сомневам дека ке ја добијам со цел да докажеме пред КСМ и пред цела Македонска и Балканска Јавност дека овој лик и овој клуб го регистрирале клубот за КРИМИНАЛИ за кој јас додека сум во Кинологијата ке ги објавувам јавно и ке се борам против нив. Сите ние ВИСТИНСКИ одгледувачи на расата утре ке поднесеме ЖАЛБА во КСМ а за истово ке ја известиме цела Македонска јавност преку сите портали и медиуми како и Светската Кинолошка Органзиација – ФЦИ !
Ке ги известиме сите Кинолошки друшства од целиот регион и сите судии и луге поврзани во Кинологијата.

За сите аквивности кој ке следат ке ве информирам преку медиумите и преку Купимиленик.мк .