Новости

Угина еден од двата морски лава во скопската зоолошка градина

morski-lavovi-640x400

Денес во утринските часови угина едниот од двата морски лава, кои се дојдени од Зоо- Загреб во скопската зоолошка градина.

-Не знаеме дали причините за угинувањето на морскиот лав се последица на ниските темпрати и временските услови. Морскиот лав е даден на обдукција на ФВМ. По добивањето на резултатите од обдукцијата, подетално ќе бидете информирани, велат од ЗОО- Скопје.

Избор – Скопјеинфо.мк

Нашиот портал се обидува да обидува да добие информација од Зоолошката градина но нивниот телефон е постојано исклучен и недостапен , побаравме информација од Ветеринарниот Факултет и од таму добивме кратко инфо дека резултат од обдукцијата ќе има веќе наредна недела.

Навистина ова е жална вест , се надеваме дека не се работи за грешка при условите кој ги налагаат за овие животни, нашата Зоолошка сега ќе е посиромашна и по тажна без морскиот лав , до пристугнувањето на резултатите за смрта ние ке ја следиме како медиум целокупната ситуација и навремено ке ве информираме.