Кинолошки манифестации

Светско Првенство за расата Шарпланинец – Скопје 2016 !!!

8

Почитувани посетители на Купимиленик.мк ,

Со особена чест ви преставуваме кратко инфо за Светското првенство за расата ШАРПЛАНИНЕЦ, Македонската гордост,првенството се оддржа изминатиов викенд во Скопје во прекрасниот двор на Хотелот Белви , место каде што и во последниве години се оддржуваат Скопските изложби.

Повеќе од 150 примероци од расата земале учество на изложбата поделени во неколку категории според возраст на кучињата , учество земале познатите Македонски одгледувачи и одгледувачници како и одлгедувачи од соседна Република Србија, судиската листа ја сочинувале наши Македонски судии и целото првенство во времетраење од неколку часови поминало во фер и пријатна атмосфера , во прилог на ова кратко инфо ви презентираме и неколку фотографии кој се позајмени од официјалната ФБ група на Кинолошкиот Сојуз на Македонија .

Честитаме на победниците и апелирале за уште многу поголема промоција на нашата раса која навистина треба да се заштите и негува !