Новости

Полицијата плаче по него: Тој утрово го загуби животот во борбите со терористите (обновено)

Paris

Полицијата во Париз која спроведува акција против терористите од рано наутро, со големо жалење информираше дека во борбите против тероризмот животот го загубило и куче кое со години било во полицијата и учествувало во безброј успешни акции.
Се работи за куче од расата Белгиски Овчар кој веќе 9 години работел во Француската полиција и било специјализирано за пронаоѓање на експлозиви , кучето по име ДИЗЕЛ загина во акцијата , медиумите од Франција пренесуваат дека полициската акција била однапред смислена каде Дизел прв да стигнал до местото каде биле поставени експлозивите и почнал да сигнализира до специјалците на што набрзо биле активирани и Дизел починал на лице место , според медиумите од Франција кој многу брзо и се шират по социјалните мрежи со самото тоа што Дизел стигнал прв и почнал да сигнализира спасил многу специјалци кој се упатиле баш на тоа место , веќе по социјалните мрежи со брзина на светлината се шири оваа вест каде се искажува огромна почит за Дизел !

Инаку, ова беше најголемиот напад во Франција по Втората светска, во кој загинаа 129 лица, а 350 се повредени.