Новости

Македонија има Светски Шампион ШАРПЛАНИНЕЦ !!!

23380368_1756646837963357_4907783679160832550_n

Македонија има ШАРПЛАНИНЕЦ СВЕТСКИ ШАМПИОН !!!

Почитувани пријатели,

Со огромна чест и задоволство ние да Ве информираме за најновата вест која денеска доага од Германија поточно Градот Лајпциг каде што се оддржува Светска изложба за сите видови раси на кучиња, информациите кој доагаат од таму се прекрасни за Македонската Кинологија …. ИМАМЕ СВЕТСКИ ШАМПИОН и тоа од расата ШАРПЛАИНЕЦ – Македонската ГОРДОСТ !!!

Кучето ДИЦО ОД КАРАВИЛОСКИ во сопственост на нашиот познат одглердувач на расата Владо Каравилоски денеска постана Светски Шампион во преголема конкуренција !!!

Прекрасна информација со која сите можеме и мораме да бидеме горди на овој успех , навистина ова не прави сите горди и од името на целиот тим на Купимиленик.мк му честитаме на Г-динот Владо Каравилоски.

Одгледувачот Владо Каравилоски подолго време се занимава до одгледување на нашата горсот , потекнува од Прилеп од каде и е член на Кинолошкото друшство Прилеп од каде веќе објавија дека го прославуваат успехот и ни испракаат фотографија која ја гледате во прилог , честитки до сите кинолози од Прилеп , честитки до сите Македонци , имаме повод да бидеме горди на овој успех !

Стефан Кирков
Купимиленик.мк